Vabilo: 4. Dan vključujoče informacijske družbe 2018

Mreza NVO-VID

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, socialnimi podjetji in skupnostmi na področju digitalne družbe ter informacijsko-komunikacijskih tehnologij lepo vabi na 4. Dan vključujoče informacijske družbe 2018

»Vizija(e) digitalne družbe v Sloveniji«

ki bo potekal v četrtek, 17. maja, od 16. do 19. ure v Galeriji Kapelica, Kersnikova 4, Ljubljana.

Namen dogodka je nasloviti dve aktualni temi, ki bosta neposredno vplivali na življenje v informacijski družbi in na razvoj digitalizacije v Sloveniji. Prva tema se nanaša na evropsko uredbo o varstvo osebnih podatkov in njene neposredne učinke na pravice uporabnikov digitalnih tehnologij ter obveznostih upravljavcev podatkov. Drugo temo predstavljajo različne vizije digitalne Slovenije v luči državnozborskih volitev 2018, katere bomo soočili na podlagi programov političnih strank. Poudarek soočenja bo na izzivih digitalne enakosti, odprte vlade, e-volitev in izboljševanja položaja Slovenije na indeksu digitalnega gospodarstva in družbe z vidika krepitve digitalnih veščin ter uporabe digitalnih javnih storitev. V razpravi se bomo ob mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe navezali tudi na uresničena in neuresničena pričakovanja glede Slovenske digitalne koalicije po prvem letu delovanja.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice na https://www.1ka.si/a/170770 do srede, 16. maja.

Dodatne informacije: mag. Simon Delakorda, simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

PROGRAM DOGODKA

Program_Dan_VID_2018

Vabilo in program 4. Dan vključujoče informacijske družbe 2018 »Vizija(e) digitalne družbe v Sloveniji« (pdf).

SOORGANIZATORJI DOGODKA
Logotipi soorganizatorji Dan VID 2018

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) je stičišče civilne družbe, ki si prizadeva za kakovostno življenje v informacijski družbi in za opolnomočenje ljudi s pomočjo digitalnih tehnologij. Mreža povezuje 24 društev, zasebnih zavodov, socialnih podjetij in skupnosti, ki se zavzemamo za digitalno enakost, zasebnost in varnost na spletu, prosto programje, internetno nevtralnost, odprto vlado ter demokratično e-participacijo. Podrobnejše informacije o vsebinski mreži so dostopne na povezavi http://www.nevladni.info/vsebinske-mreze/mreza-nevladnih-organizacij-za-vkljucujoco-informacijsko-druzbo/.