Vabilo: posvetovalna delavnica Digitalizacija nevladnega sektorja

Konzorcij vsebinskih mrež NVO Slovenije in Mreža regionalnih stičišč NVO vabita na posvetovalno delavnico “DIGITALIZACIJA NEVLADNEGA SEKTORJA: razvojne prioritete in praktične potrebe nevladnih organizacij na področju digitalne preobrazbe”, ki bo potekala v petek, 26. marca 2021 od 10h do 12h.V času epidemije koronavirusa smo se tudi v nevladnih organizacijah soočili z izzivom, kako v spremenjenih razmerah delovati naprej in zagotoviti svoje storitve uporabnikom. Povečale so se potrebe po delu in komunikaciji na daljavo, ki so za številne nevladne organizacije pomenile nove izzive v povezavi z dostopnostjo, uporabo in razumevanjem digitalnih tehnologij. Marsikje so se razkrile vrzeli v digitalnih kompetencah zaposlenih in prostovoljcev v nevladnem sektorju. Potrebne so bile organizacijske prilagoditve na digitalno poslovanje in delovanje.

Po drugi strani smo nevladne organizacije z zbiranjem računalnikov, razvojem podpornih digitalnih orodij in nudenjem izobraževanj prispevale k boljši e-vključenosti ljudi v obdobju karantene. Evropska unija je postavila t.i. digitalni prehod med nosilne razvojne prioritete. Zato je pomembno, da tudi nevladne organizacije izkoristimo priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija za naše delovanje in razvoj.

S posvetovanjem želimo: 1) Okrepiti zavedanje nevladnih organizacij o pomenu digitalne preobrazbe, 2) Ugotoviti izzive in potrebe nevladnih organizacij pri uporabi digitalnih tehnologij in pridobivanju digitalnih kompetenc in 3) Na podlagi zbranih mnenj in stališč pripraviti priporočila za digitalizacijo nevladnih organizacij.


Program delavnice

10:00 – 10:05 Uvodni pozdrav – Albin Keuc, SLOGA in Jure Strah, Korociv

10:05 – 10:10 Video nagovor – Boštjan Koritnik, minister za javno upravo

10:10 – 10:25 Vsebinski okvir delavnice – Simon Delakorda, Mreža NVO-VID

10:25 – 11:25 Predstavitve izzivov in potreb nevladnih organizacij v povezavi z digitalizacijo

11:25 – 11:30 Odmor

11:30 – 11:50 Povzetek predstavitev in razprava

11:50 – 12:00 Zaključek


Prosimo, da izpolnite kratek vprašalnik o potrebah nevladnih organizacij v povezavi z digitalnimi tehnologijami. Rezultati vprašalnika bodo vključeni v vsebinski okvir delavnice.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prosimo za potrditev udeležbe do četrtka, 25. marca prek spletnega obrazca. V obrazcu označite interes za 3 minutno predstavitev vaših izzivov in potreb. Povezavo do spletne video konference bodo prijavljeni udeleženci prejeli dan pred dogodkom.

Dodatne informacije: mag. Simon Delakorda, simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

LEPO VABLJENI!


Povezane vsebine: