Javni poziv Vladi

Sporočilo za javnost

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je 15 vsebinskih mrež, ki združujejo okoli 1.500 slovenskih nevladnih organizacij, danes na predsednika Vlade dr. Mira Cerarja naslovilo poziv-vladi v zvezi z izjavami ministra Počivalška, ki je civilnodružbene organizacije in javne službe, ki preko pravnih mehanizmov varujejo okolje, javno označil za ekoteroriste in s tem po prepričanju podpisnikov kršil etični kodeks vlade.

Nevladne organizacije v pozivu opozarjajo na nesprejemljivost uporabe ekstremnih besed in predsednika vlade pozivajo, da javnost obvesti o stališču Vlade do ministrovega ravnanja in kaj je Vlada s tem v zvezi ukrenila. 

V intervjuju je minister javno širil laži in diskreditiral organizacije. Nevladne organizacije zato pričakujejo javno opravičilo in popravek podanih informacij.    

Podpisnice pozivajo Vlado Republike Slovenije k takojšnjemu prenehanju uporabe sovražnega govora, ki ni sprejemljiv za demokratično družbo in je v nasprotju z univerzalnimi vrednotami ter načini vedenja in ravnanja, s katerimi se krepi zaupanje javnosti v integriteto funkcionarjev in državnih organov.