»Omogočiti glas« nevladnim organizacijam

Greenpeace Slovenija

Jadrnica_os

Opis zgodbe s človeškim obrazom
Na vsebinsko mrežo se je obrnil Greenpeace Slovenija, ki nas je prosil, če bi 23. marca 2015 v Ljubljani posneli njihovo novinarsko konferenco: »Ne vrtajmo v Jadranu« na kateri so predstavili kampanjo koalicije nevladnih organizacij S.O.S. za Jadran, ki se na Hrvaškem bojuje proti raziskovanju in črpanju nafte, in tudi način, kako lahko vsak pripomore k zaščiti Jadranskega morja.

Kako je vsebinska mreža pripomogla k uspešni zgodbi / kakšna je bila njena vloga?
Vsebinska mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) je preko mentorskih naučila prostovoljce Greenpeace Slovenija, kako uporabljati profesionalni mikrofon za snemanje audio oddaj (podcastov), s katerimi so sami posneli video konferenco.

Zakaj je delovanje vsebinske mreže pomembno tudi v prihodnje?
Greepeace Slovenija si sedaj redno izposoja audio opremo za snemanje lastnih dogokov, katerih posnetke nato objavlja na spletu. Za to novo aktivnosti so izobrazil prostovoljca. Mreža VID-NVO je Greenpeace podprla tudi s povabilom v TV studio (Studio 12) in z njim posnela video nagovor za kampanjo S.O.S za Jadran (dostopen na http://studio12.si/zdravo-zivljenje/ekologija/glas-skupnosti-sos-za-jadran-katja-hus) Greepeace je nato s Studiem 12 vzpostavil tudi tesnejše vsebinsko sodelovanje in jim sedaj pošilja lastne video oddaje, ki jih nevladna televizija Studio 12 objavlja na svojem TV programu.

Kontakt mreže
Vsebinska mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID)
Mateja Delakorda, mateja.delakorda@inepa.si, 040 738 061,
W: informacijska-druzba.org
FB: www.facebook.com/NVO.VID
Twitter: twitter.com/NVO_VID